Lijn9: ode Johan Cruijff

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws: het overlijden van onze held Johan Cruijff.. “Wij, Juda Goslinga en Reint vd Brink,mochten Johan meerdere malen ontmoeten omdat we een lied voor hem schreven toen hij werd verkozen tot voetballer van de eeuw in 1999.

 


Johan van Lijn 9

Die middag op 6 April zijn we samen met AT5 bij het galadiner voor de voetballer van de eeuw naar binnen gesneakt.

Muzikale ode Johan Cruijff Aan tafel bij Johan en Danny

 

Wat een ervaring! Alle voetbal grootheden bij elkaar in de grote zaal van het Hilton. Wij zenuwachtig naar de tafel van Johan en Danny.. maar bij het eerste couplet was het ijs direct gebroken.

We hebben 2 Cruijff-gedichten gecombineerd in een lied. De coupletten zijn van Willem Wilmink, het refrein van Toon Hermans.

En Vincent zag het koren.
En Einstein het getal.
En Zeppelin de zeppelin.
En Johan zag de bal.

vlak na hun muzikale ode Johan Cruijff in het Hilton Hotel Amsterdam

Danny Johan Reint en Juda

 

Alle aanwezigen inclusief de Meester zelf waren super enthousiast en Johan nodigde ons uit voor de benefietwedstrijd Ajax – Barça. Diezelfde avond zaten we op de eretribune van de Amsterdam Arena. Als appetizer mochten we ons eerst vergapen aan een veteranen potje met de Ajax-sterren van weleer..

 

Johan en Marco 6 April 1999

Johan en Marco 6 April 1999

Voor de wedstrijd stonden de spelers bij de dug-out te zwaaien en te wijzen naar ons vak. Wij om ons heen kijken maar pas toen ze gitaargebaren maakten en de duimen omhoog gingen bleek ‘t voor ons te zijn! Nog meer uit ons dakkie.

Na de uitzending van AT5 zijn we door meerdere platenmaatschapijen benaderd en hebben we een single opgenomen bij PIAS geproduceerd door Rick de Leeuw.

Hierna hebben we Johan nog meerdere malen ontmoet en o.a. ons singeltje overhandigd in betondorp en natuurlijk gevraagd 2 exemplaren te signeren 🙂

 


Overhandiging 1e cd

 

Lijn 9 Juda Goslinga en Reint van den Brink
Gesigneerde cd 
In Betondorp met Johan Cruijff en Lijn 9
1e cd voor Johan’s ouderlijk huis in Betondorp

 

 

jrbatt03

Lijn9 is een Nederlandstalige band opgericht door Juda Goslinga en Reint vd Brink, aan het begin van hun studietijd in 1996.
Juda en Reint treden op in binnen en buitenland met een zeer breed eigen repertoire.
Samen staan zij garant voor een ultieme, muzikale, theatrale ervaring. 

Juda Goslinga studeerde aan de toneelschool in Amsterdam. Hij combineerde daar de studie kleinkunst met de toneelschool. Naast meerdere rollen in films zoals: Publieke WerkenCornea, Nova Zembla, De Wederopstanding van een klootzak en de populaire Nederlandse serie Noord – Zuid werkte hij als freelancer bij verschillende gezelschappen zoals: Nes Theaters,  Huis aan de Amstel en Mugmetdegoudentand. 

Reint van den Brink studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Hij componeerde voor en speelde bij gezelschappen zoals: Het Nationale Toneel, Growing up in Public, Het NoordNederlands Toneel, Mugmetdegoudentand, Orkater, Theater a/h Spui, Theater Rast, Max tak.Man zoekt mooi meissie