Lijn 9: Lied voor Johan Cruijff

24 Maart 2016 bereikte ons het trieste nieuws: Johan is niet meer..
 
“Wij, Juda Goslinga en Reint vd Brink, mochten Johan meerdere malen ontmoeten omdat we een lied voor hem schreven toen hij werd verkozen tot voetballer van de eeuw op 6 april 1999.
 

 

Die middag op 6 April stonden we onaangekondigd maar gewapend met een lied op de stoep van het Hilton Hotel. Na hoog overleg, het checken van de liedtekst en de plechtige belofte dat het geen rotgeintje werd gingen de deuren van de grote zaal voor ons open! AT5 heeft alles vastgelegd.
 
Muzikale ode Johan Cruijff Aan tafel bij Johan en Danny

 

Wat een ervaring! Alle voetbal grootheden bij elkaar in de grote zaal van het Hilton. Voor we het beseften werden we aangekondigd als 2 jongens uit Amsterdam Oost die een liedje voor Johan willen doen.
Wij zenuwachtig naar de tafel van Johan en Danny.. maar bij het eerste couplet was het ijs gebroken en bij het 2e refrein klapte de hele zaal bevrijdend mee.

 


 
We hebben 2 Cruijff-gedichten gecombineerd in het lied.
De coupletten zijn van Willem Wilmink en het refrein van Toon Hermans.

En Vincent zag het koren.
En Einstein het getal.
En Zeppelin de zeppelin.
En Johan zag de bal.
 
vlak na hun muzikale ode Johan Cruijff in het Hilton Hotel Amsterdam

 

Alle aanwezigen inclusief de Meester zelf waren super enthousiast! Johan nodigde ons persoonlijk uit voor de benefietwedstrijd Ajax – Barça. 
Diezelfde avond zaten we op de eretribune van de Amsterdam Arena. Als appetizer mochten we ons eerst vergapen aan een veteranen-pot met de Ajax-sterren van weleer..

 

Johan en Marco 6 April 1999

Johan en Marco 6 April 1999


 
Voor de wedstrijd stonden de spelers bij de dug-out te zwaaien en te wijzen richting ons vak. Wij om ons heen en achter ons kijken maar pas toen ze gitaargebaren maakten en de duimen omhoog gingen bleek ‘t voor ons te zijn! De hele eretribune weer naar ons kijken.. wij nog meer uit ons dakkie.

Hierna hebben we Johan nog meerdere malen ontmoet en o.a. ons singeltje overhandigd in betondorp en natuurlijk gevraagd 2 exemplaren te signeren 🙂

 


Overhandiging 1e cd

 

In Betondorp met Johan Cruijff en Lijn 9
voor Johan’s ouderlijk huis in Betondorp

 
Lijn 9 Juda Goslinga en Reint van den Brink
 

jrbatt03
 
Lijn9 is een Nederlandstalige band opgericht door Juda Goslinga en Reint vd Brink, aan het begin van hun studietijd in 1996.
Juda en Reint treden op in binnen en buitenland met een zeer breed eigen repertoire.
Samen staan zij garant voor een ultieme, muzikale, theatrale ervaring. 

Juda Goslinga studeerde aan de toneelschool in Amsterdam. Hij combineerde daar de studie kleinkunst met de toneelschool. Naast meerdere rollen in films zoals: Publieke WerkenCornea, Nova Zembla, De Wederopstanding van een klootzak en de populaire Nederlandse serie Noord – Zuid werkte hij als freelancer bij verschillende gezelschappen zoals: Nes Theaters,  Huis aan de Amstel en Mugmetdegoudentand. 

Reint van den Brink studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Hij componeerde voor en speelde bij gezelschappen zoals: Het Nationale Toneel, Growing up in Public, Het NoordNederlands Toneel, Mugmetdegoudentand, Orkater, Theater a/h Spui, Theater Rast, Max tak.